Kokią funkciją atlieka inverteris? 


Stebi elektros energijos gamybos lygį 

Tiekia kintamosios srovės elektros energiją į tinklą 

Nuolatinės srovės energiją nukreipia į akumuliatorių baterijas 

Stebi saulės kolektorių efektyvumą 

Aptinka sistemos gedimus 

Maksimaliai padidina energijos gamybą 

Kokių tipų yra inverteriai?

Mikroinverteriai

Tai nedideli įrenginiai, kurie tvirtinami prie kiekvienos atskiros plokštės, todėl puikiai tinka, kai turite nedidelį, nešiojamąjį saulės kolektorių.  

Jei turite kelias plokštes, mikro inverterį prie kiekvienos plokštės pritvirtinti gali kainuoti šiek tiek brangiau, nes kiekvienas jų kainuoja nuo 50 iki 150 svarų sterlingų.

Grandininiai inverteriai

Grandininiai keitikliai gali būti prijungti prie kelių plokščių, kad galėtų sujungti ir konvertuoti viso masyvo energiją.  

String inverterių trūkumas yra tas, kad jie gali veikti tik tokiu pat lygiu kaip ir blogiausiai veikiančios jūsų turimos plokštės.  

Taigi, jei vienas skydelis yra šešėlyje, dėl to sumažėja bendra jūsų sistemos galia.

Hibridiniai inverteriai

Dauguma šiuolaikinių saulės energijos įrenginių turi hibridinį inverterį, nes tai praktiškiausias ir paprasčiausias naudoti inverteris, skirtas naudoti buityje.  

Hibridinį keitiklį sudaro nuoseklusis keitiklis ir srovės keitiklis.  

Styginis keitiklis atlieka tą pačią funkciją, kaip ir styginis keitiklis, t. y. konvertuoja plokščių gaminamą nuolatinę srovę į kintamąją srovę, kad ją būtų galima naudoti namuose. Keitiklis

reguliuoja dalį nuolatinės srovės ir siunčia ją į elektros energijos kaupimo sistemą- bateriją (BSS/BESS battery storage system) arba kaupiklį..


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *